Pizza recept
Pizza recept
(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, olajmentes, vegán)
Hozzávalók (1 db. 20 cm-es pizzához):
65 g. + 5 g. pizza lisztkeverék
8 g. frissen facsart citromlé
50 g. langyos víz
Elkészítés:
A citromlevet, vizet és 65 g lisztkeveréket gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük.
Pihentetés után adjunk hozzá annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk (kb. 5 g), így gyúrjuk át a tésztát, végül lisztezett kézzel formázzunk belőle olajspray-vel lefújt zsírpapíron (amin sütni fogjuk) egy 20-22 cm-es pizzalapot (az olajozott zsírpapír azért fontos, hogy a rosszabb minőségű papírra se ragadjon rá sütés után)!
Kenjük meg vastagon (hogy sütés közben a tészta magába szívja) paradicsomszósszal, majd tegyünk rá kedvünk szerint különböző feltéteket.
Előmelegített 200 fokos sütőben alsó-felső programon 10 percig süssük, majd 180 fokon 12 percig.
Amennyiben diéta szerinti sajtot is szeretnénk rátenni (pl. vegán sajtot – VIOLIFE), akkor azt a sütési idő utolsó 5 percébe tegyük rá.
Paradicsomszósz:
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2-3 fokhagyma
140 g paradicsom sűrítmény
paradicsom szósz
fűszerek: Provance-i fűszerkeverék, bazsalikom, oregánó, só, bors
olívaolaj
Egy serpenyőben melegítsünk fel az olívaolajat, pirítsuk meg rajta a vöröshagymát, majd tegyük bele az apróra vágott fokhagymát, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Öntsük rá a paradicsomszószt, valamint a sűrített paradicsomot is.
Összeforraljuk a fűszerekkel és már kész is!