Avokádó pesztós tészta
Hozzávalók:
500g gluténmentes tészta
2-3 érett avokádó
150ml kókuszkrém
1-2 fokhagyma aprítva
1ek fenyőmag
Só, bors
Olívaolaj
Sajt (én Violife növényi sajtot használtam, de akinek a szervezete tolerálja a sajtokat, reszelhet rá pl. parmezán sajtot)
1 lilahagyma
100g csirkemell sonka
Amíg megfőzzük a tésztát, el is készíthetjük a pesztót:
Egy aprítógépbe beledobáljuk a darabokra felvágott avokádót, fokhagymát, fenyőmagot, leöntjük kókuszkrémmel, 1 ek olìvaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd jó alaposan összeturmixoljuk.
Egy serpenyőben pirìtsuk meg a felaprított lila hagymát és a darabokra vágott sonkát is
Amint elkészült a tészta keverjük össze az avokádó pesztóval és a pirított hagymával, sonkával.
Reszeljünk rá sajtot és már kész is van!