Csirke fajitas édesburgonyával, avokádókrémmel

 In Főétel, Receptek

Hozzávalók: (2 személyre)
500g csirkemell
500g édesburgonya
sárga, zöld, piros kaliforniai paprika
1 lilahagyma
Olívaolaj/kókuszolaj
Fajitas fűszerkeverék (chili, római kömény, fokhagyma por, só, bors összekeverve)

Elkészítés
1. Vágjuk fel hasábokra az édesburgonyát. A paprikákat és a lila hagymát pedig vágjuk fel csíkokra.

2. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Egyik oldalára tegyük az édesburgonyákat, a másik oldalra pedig a felvágott paprikákat és a lilahagymát. Fűszerezzük sóval, borssal és a fajitas fűszerkeverékkel majd öntsük le egy kevés olívaolajjal.

3. A csirkemellet is sózzuk, borsozzuk, majd helyezzük a paprikák tetejére. Egy kevés olívaolajat a csirkemellre is önthetünk.

4. 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg kb.25 perc alatt.

5. Amíg sül, készítsük el az avokádókrémet.
http://taplalkozzunk.hu/avokadokrem-recept/

5. Amikor megsült 2 villa segítségével szedjük szét csíkokra a csirkemellet és forgassuk össze a lilahagymával, paprikákkal.

6. Tálaljuk salátával és avokádókrémmel.

Korábbi cikkek

Egyetértesz? Más a véleményed? Szólj hozzá a témához!

0