Egyben sült zöldségek
Hozzávalók:
0,5 kg édesburgonya
0,3 kg nagyobb paradicsom
0,5 kg cukkini
paradicsomszósz
2-3 gerezd fokhagyma
olívaolaj/ kókuszolaj>>> vásárlás
Fűszer: Só, bors, zöld fűszerek (bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű)
Provance-i fűszerkeverék
Elkészítés:
Hámozzuk meg az édesburgonyát, majd vágjuk fel karikákra.
A paradicsomokat és a cukkinit is vágjuk fel közepesen vékony karikákra.
Vágjuk fel kisebb darabokra a fokhagymát, majd egy kiolajozott jénai tálba szórjuk bele. A feldarabolt zöldségeket kezdjük el rétegezni a jénai szélétől kezdődően. Édesburgonya karika mellé tegyünk egy paradicsomot, majd egy cukkini karikát, és ezt folytassuk végig, amíg tele nem lesz a tálunk. A végén fűszerezzük sóval, borssal, illetve zöldfűszerekkel, majd öntsük le paradicsomszósszal.
Aki szeretne, szórhat a tetejére sajtot is.
A tálat tegyük be 180 fokos sütőbe, és süssük össze a zöldségeket kb. 45 perc alatt.
Tálalás:
a sült zöldségeket tálalhatjuk húsok, halak, fasírtok mellé. De önmagában is nagyon finom egytálételként.