Mákos-banános süti gránátalmával
Paleo, glutén-, és tejmentes
Hozzávalók:
2 bögre darált mák
2 banán
5 tojás (lehetőleg bio tojás)
1 csipet só
1 vanília rúd kikapart belseje
4 ek kókuszzsír/ghí (tisztított vaj)
Eritrit>>> vásárlás
1 gránátalma
Elkészítés:
Válaszd szét a tojásokat, egy kézi mixer segítségével verd fel a fehérjét, amíg kemény nem lesz.
Egy másik tálba keverd ki a vajat vagy a kókuszzsírt krémesre az Eritrittel. Majd add hozzá a tojásnak a sárgáját és keverd össze alaposan.
Tegyél rá egy csipet sót, a mákot, a banánt és a vanília rúd kikapart belsejét keverd össze alacsony fokozaton a kézi mixer segítségével.
Ezután a kemény tojásfehérjehabot forgassuk bele óvatosan egy lapos fakanál vagy lapát segítségével.
Kenjünk ki egy sütemény vagy tortaformát kókuszzsírral és öntsük bele a masszát.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 percig süssük.
Tálalás:
Öntsük le egy kevés juharsziruppal, illetve szórjuk meg a tetejét a gránátalma magjával.