Sütőtök krémleves

 Kategória: Főétel, Levesek, Receptek

Hozzávalók:
1 kg sütőtök (fele édesburgonyával is helyettesíthető)
2 nagyobb répa
2 dl kókusztej>>> vásárlás
500 ml víz
friss gyömbér
2-3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
tökmagolaj
tökmag
kókuszolaj/ghí (tisztított vaj)
Fűszer: Só, bors, Garam masala (elhagyható), fahéj

(Garam masala: egy indiai fűszerkeverék, amelyben a fahéj, a kömény, a bors, a szegfűszeg és a kardamom dominál.)

Elkészítés:

Vágjuk fel nagyobb darabokra a sütőtököt és héjával együtt helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. A répákat pucoljuk meg, vágjuk 4 részre és ugyanúgy helyezzük a sütőpapírra. Szórjuk meg Garam masala fűszerkeverékkel, öntsük le egy kevés olívaolajjal, és 180 fokos sütőben süssük puhára kb. 40 percig.

Ha már majdnem elkészült a sütőtök és a répa, melegítsünk fel egy edényben egy kevés kókuszolajat/ghít, reszeljünk bele egy kisebb darab friss gyömbért és a fokhagymákat, majd húzzuk le a tűzről.
Az elkészült puha sütőtököt kanalazzuk ki a héjából, és tegyük bele az edénybe a répával együtt.
Sózzuk, borsozzuk, tegyük bele egy kevés fahéjat, majd a kókusztejjel és a vízzel turmixoljuk össze. Ha nem elég híg, tehetünk még hozzá kókusztejet/vizet is.
Összeturmixolás után tegyük vissza a tűzre, amíg el nem kezd forrni.
Aki szeretné egy kicsit pikánssá tenni, adhat hozzá egy kevés chilit is.

Tálalás:
pirítsuk meg száraz serpenyőben a tökmagokat, szórjuk meg vele a levest, és öntsük le egy kevés tökmagolajjal

Pirított hagymával is megszórhatjuk.

Recept ötlet forrása:
http://streetkitchen.hu/2014/10/31/isteni_sutotok_kremleves

Korábbi cikkek

Egyetért? Más a véleménye? Szóljon hozzá a témához!

0

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás