Tabulé saláta quinoával
Tabulé saláta quinoával
2 adag
Elkészítési idő: 30 perc (5 perc előkészítés + 25 perc főzés)
150 g quinoa>>> vásárlás
300 ml tisztított víz
1 ek vegamix
1 tk Himalája só>>> vásárlás
150 g kígyóuborka
50 g kaliforniai paprika
50 g lila hagyma
150 g koktélparadicsom
1-2 csokor petrezselyem
4 g fokhagyma
½ citrom (20 ml)
1 ek szőlőmagolaj
A quinoát kimérjük, majd egy tésztaszűrőben folyóvíznél alaposan átmossuk. Egy közepes méretű edénybe tesszük, felöntjük a vízzel és 25 perc alatt fedő alatt készre főzzük.
Ezalatt elkészítjük a zöldségeket. A zöldségeket megmossuk, az uborkát, a paprikát és a lilahagymát 0,5 cm-es kockákra vágjuk, a paradicsomot negyedeljük, a fokhagymát lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk, a citromot kifacsarjuk és egy nagy salátás tálba tesszük, hozzáadjuk a szőlőmagolajat és jól összekeverjük.
Miután elkészült a quinoa hozzáadjuk a zöldségekhez és jól összekeverjük.
Ezt a receptet Marton Melinda, a Testtudatos táplálkozás című receptkönyv szerzőjének az engedélyével tettem ki az oldalamra. További recepteket a Testtudatos táplálkozás című könyvben találsz.
www.testtudatos-taplalkozas.hu
A könyvet itt tudod megrendelni>>>vásárlás
A fotót készítette: Marton Melinda