Tápióka puding

 In Desszertek, Receptek

A tápiókát a maniókagyökérből készítik. Tápiókagyöngyből érdemes kisebb szeműt vásárolni, gyorsabban megfő, és biztosan nem lesznek benne kemény darabok. Mivel az íze szinte teljesen semleges, ezért nagyon jól illik hozzá sokféle gyümölcs, így szezontól függetlenül lehet készíteni.

Hozzávalók

A rétegezéshez

  • málna/gránátalma

Elkészítés

A tápiókát egy nagy lábasba tesszük. Tegyük bele a félbevágott vaníliarudat, és öntsük fel a vízzel, majd 15 percen keresztül hagyjuk állni, hogy felszívja a vizet.

Ha felszívta a vizet a tápióka, öntsük fel kókusztejjel, és tűzhelyre téve, közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett főzzük addig, míg a gyöngyök puhák, és áttetszőek nem lesznek. Ekkorra a puding állag is kialakul.

Ha készre főtt a tápióka puding, húzzuk le a tűzhelyről, és adjuk hozzá az édesítőt és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik benne.

Én málnával, gránátalma maggal, erdei gyümölcsökkel szórtam meg, és még langyosan tálaltam. De bármilyen más friss gyümölccsel is elkészíthetjük. Reszelhetünk rá egy kevés étcsokoládét is.

Korábbi cikkek

Egyetértesz? Más a véleményed? Szólj hozzá a témához!

0