Zöldborsófőzelék

 Kategória: Főétel, Receptek

Hozzávalók:
1 kg zöldborsó (mirelit)
1-2 fej vöröshagyma
1 ek csicseriborsóliszt
2 ek kókuszzsír/ghí (tisztított vaj
2 ek vegamix
1 csokor petrezselyem (vagy szárított)
só, bors

Elkészítés:

A vöröshagymát vágjuk apróra és pároljuk üvegesre a kókuszzsíron/ghí-n.
Adjuk hozzá a zöldborsót és pároljuk össze, amíg összeráncosodnak a szemek.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és tegyük bele a vegamixet is.

Ha megpuhult 2 merőkanálnyit vegyük ki belőle és turmixoljuk össze önmagával, illetve 1 ek csicseriborsóliszttel, és a petrezselyemmel.

Amit összeturmixoltunk keverjük bele az edénybe, és forraljuk össze újra a főzeléket, és kész is.

Tálalás:
Tálaljuk húsos vagy zöldséges fasírttal.

Korábbi cikkek

Egyetért? Más a véleménye? Szóljon hozzá a témához!

0

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás