Zöldborsófőzelék
Hozzávalók:
1 kg zöldborsó (mirelit)
1-2 fej vöröshagyma
1 ek csicseriborsóliszt
2 ek kókuszzsír/ghí (tisztított vaj
2 ek vegamix
1 csokor petrezselyem (vagy szárított)
só, bors
Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk apróra és pároljuk üvegesre a kókuszzsíron/ghí-n.
Adjuk hozzá a zöldborsót és pároljuk össze, amíg összeráncosodnak a szemek.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és tegyük bele a vegamixet is.
Ha megpuhult 2 merőkanálnyit vegyük ki belőle és turmixoljuk össze önmagával, illetve 1 ek csicseriborsóliszttel, és a petrezselyemmel.
Amit összeturmixoltunk keverjük bele az edénybe, és forraljuk össze újra a főzeléket, és kész is.
Tálalás:
Tálaljuk húsos vagy zöldséges fasírttal.