Ramadan Sára vagyok, a PHARMA-Marketing Kft. egyik ügyvezetője.
Közgazdász és marketing végzettséggel már 6. éve dolgozom családi vállalkozásunkban, amelyben a cukorbetegséggel foglalkozunk. Nekik forgalmazunk Magyarországon inzulinpumpát valamint glükóz monitorozási eszközöket.

rolam-reszhez-kep

Elsősorban az egészségmegőrzésben és az életmódváltásban hiszek, ebben szeretnénk segítséget nyújtani. Úgy gondolom, hogy diétával nagyon sok betegség megelőzhető, valamint a meglévő betegségeken is sokat lehet segíteni, akár tünetmentessé is tenni azokat egészséges táplálkozással.

Éppen ezért gondoltunk rá, hogy ebben az évben kibővítenénk cégünket az egészséges táplálkozás irányába és saját magunk által kipróbált és nálunk bevált étkezési valamint főzési tanácsokkal szolgálnánk.

Számomra az egészséges táplálkozás összességében annyit jelent, hogy olyan ételeket együnk, amiktől testünk nem ad figyelmeztető jelzéseket (mint pl. puffadás, hasmenés, és egyéb diszkomfort érzéseket), jól érezzük magunkat a bőrükben, finomakat eszünk, jól lakunk, energikusak leszünk tőle, és még a kilókat is kordában tudjuk tartani.

Mottóm:
„Ne csak együnk, TÁPLÁLKOZZUNK!


Azaz mindig figyeljünk oda, hogy mikor, mit viszünk be a szervezetünkbe. Ne csak éhségérzetünket akarjuk csillapítani az étellel, legyünk tudatosak az étkezésben is. Tudjuk, hogy az épp elfogyasztott élelmiszer milyen jótékony hatással lesz a szervezetünkre, milyen táplálékhoz juttatjuk éppen magunkat, ami pozitívan szívódik fel a szervezetünkben.

Nem vagyok híve egyik divatos diétának sem, de ha a legjobban meg kellene határozni, hogy mi áll hozzám a legközelebb, akkor az a paleo/vegán étrend. Egyiknek sem vagyok szigorú követője, de ezek az étrendek kerülik a legjobban azokat az ételeket, összetételeket, amelyeket úgy gondolom, hogy senkinek sem kellene fogyasztani, vagy legalábbis minimálisra kellene csökkenteni. Értem ez alatt a fehér lisztet, fehér cukrot, mesterséges- és adalékanyagokat tartalmazó ételeket, valamint a kész- és félkész ételeket.

Az étrendem legnagyobb részét növényi alapú táplálékok képezik (zöldség, gyümölcs, gabonák, hüvelyesek, magvak), és ezek szinte mindig természetes forrásból származnak. A szezonalitás elvét követve, az évszakhoz megfelelő élelmiszert fogyasztva, egész évben változatosan és vitamindúsan étkezem. Nem fogyasztok semmilyen tejterméket és glutén tartalmú ételeket. Ezeket meglévő allergiám miatt sem fogyasztom, de allergia nélkül is ajánlatos ezeket mellőzni.

Fogyni vágyóknak, életmódváltóknak is ugyanazokat tudnám tanácsolni, persze az adagok odafigyelésével.

A tipikus fogyókúrákban nem hiszek, mivel azok mind egy adott időre szólnak, abban az időszakban akarnak a fogyókúrázók a legjobban odafigyelni a táplálkozásukra és az úgy vélem, hogy nem elegendő. Amellett, hogy rosszat tesz a szervezetének, nem is lesz eredményes hosszútávon, mert a nagy nehezen leadott kilók idővel általában vissza is jönnek.

Én úgy gondolom, hogy az életmódváltás lesz a legeredményesebb a kilók, és az egészség terén is.

Nehéz elkezdeni, türelmesnek is kell lenni, de megéri. És nem is kell ezt az utat egyedül elkezdeni, ebben nyújtok nagyon szívesen segítséget! J

Tanácsadásaim során természetesen senkire nem kényszerítek rá semmit, és nem várom el, hogy bármiről lemondjon, amiről nem szeretne. Ezek nem orvosi tanácsok, de próbálom azokat az alapelveket átadni, amelyeket én is követek, ebben hiszek, és mint egy választási lehetőséget nyújtanám azoknak, akik az egészségesebb élet irányába szeretnének elindulni.

Egészségmegőrzéssel kapcsolatos tanulmányaimat a Fitness Akadémián végeztem. Nagyon sokat képeztem magam könyvekből, tudományos cikkekből, tanulmányokból, valamint több főzőtanfolyamon is részt vettem. Ezeket a tudásokat szeretném továbbadni.

 

0