Csirkemell sült édesburgonyával és céklával, salátával és avokádókrémmel🍽

Hozzávalók:500 g csirkemell500 g édesburgonya200 g céklaolívaolajsaláta keverékfűszerek: só, bors, zöldfűszerek (bazsalikom, majoránna, kakukkfű, oregánó), gyros fűszerkeverék Elkészítése: A zöldségeket darabokra vágtam, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Zöldfűszereket szórtam rá, majd sóztam, borsoztam. Leöntöttem egy kevés olívaolajjal, összekevertem, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöttem. Amíg sül, készítsük el az avokádókrémet.https://taplalkozzunk.hu/avokadokrem-recept/ A […]

Rakott kelkáposzta

Glutén- és laktózmentesen Hozzávalók: 600 g darált pulykahúsKacsazsír1 nagyobb fej vöröshagyma750 g jázmin rizs1 nagyobb fej kelkáposzta500 g laktózmentes tejfölFűszerek: só, bors, pirospaprika Elkészítése: A kelkáposztát 4 felé vágjuk, torzsáját kivágjuk (úgy, hogy azért a negyed fej ne essen szét), annyi sós vízbe tesszük fel főzni, hogy a víz ellepje. A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk, […]

Garnélarák, avokádókrémmel, salátával és jázmin rizzsel

Elkészítése: A garnélát fokhagymás olívaolajban sütöttem ki oldalanként 2-3 percig. Sóztam, borsoztam, majd mikor elkészült citromlevet öntöttem rá. Az előfőzött rizst forrásban levő vízbe tettem és 10 perc alatt puhára főztem. Közben elkészítettem az avokádókrémet, melyhez az avokádót felszeleteltem, villával összenyomkodtam, sóztam, borsoztam, egy keves kókuszkrémet tettem bele (ami kihagyható), majd 1 citrom levével összekevertem. […]

Indiai fűszerkeverékes csirkemell sült édesburgonyával és céklával, rukkolás-avokádó salátával

A csirkét vágjuk fel kisebb darabokra és pácoljuk be indiai fűszerkeverékkel és egy kevés olajjal. Hagyjuk egy kicsit állni, majd süssük ki kúkuszolajban a csirkéket. A zöldségeket (édesburgonyát és a céklát, de választhatunk más zöldséget is, mint például répát, sütőtököt, hagymát…) tisztítsuk meg és vágjuk fel kisebb darabokra. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, szórjuk meg zöldfűszerekkel […]

Medvehagyma krémleves

Hozzávalók: 2 ek kókuszzsìr/ vaj 2 közepes burgonya 1 kisebb fej vöröshagyma 100 g medvehagyma 1 l csirke- vagy zöldség alaplé/víz 200 ml rizstejszín só, bors Elkészítése: Tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel a hagymát. Olvasszuk meg a kókuszzsìrt vagy a vajat egy nagyobb lábosban, és dobjuk rá a hagymát, majd közepes lángon pároljuk üvegesre. Közben […]

Zöldségfasìrt friss kevert salátával

Fasìrt elkeszítése: Lereszeltem a burgonyát, répát, édesburgonyát, fokhagymát. Felaprítottam egy újhagymát és 1 csokor petrezselymet is. 3 ek Szafi Free Pizza lisztkeveréket tettem hozzá. Sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítettem, jól összekevertem majd kókuszolajban kisütöttem. Amìg sültek elkészítettem a salátát is.

Pirított csirkével és salátával töltött tortilla

Tortilla recept: (gluténmentes, tejmentes) Hozzávalók (2 db, 135 gramm tortillahoz): 65 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék 1 g himalája só 0,3 g őrölt bors 10 g frisen facsart citromlé 50 g víz 1 M-es tojás + 4 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és […]

Avokádó pesztós tészta

Hozzávalók: 500g gluténmentes tészta 2-3 érett avokádó 150ml kókuszkrém 1-2 fokhagyma aprítva 1ek fenyőmag Só, bors Olívaolaj Sajt (én Violife növényi sajtot használtam, de akinek a szervezete tolerálja a sajtokat, reszelhet rá pl. parmezán sajtot) 1 lilahagyma 100g csirkemell sonka Amíg megfőzzük a tésztát, el is készíthetjük a pesztót: Egy aprítógépbe beledobáljuk a darabokra felvágott […]

Karfiolrizs garnélarákkal

Hozzávalók: 1 nagyobb fej karfiol 1 padlizsán 1 kaliforniai paprika 1 csomag fagyasztott garnélarák 1 bio citrom kókuszzsír só, bors Elkészítés: 1. A fagyasztott garnélákat olvasszuk fel majd olívaolajon vagy kókuszolajon mindkét oldalát süssük át kb.2-3 perc alatt. Facsarjunk rá egy kevés citromlevet. 2. Vágjunk fel egy fej karfiolt kisebb darabokra, majd egy aprítógép segítségével […]

Rántott hús gluténmentes panírban rizi-bizivel

Hozzávalók: 500 g csirkemell barna rizsliszt >>> vásárlás gluténmentes panírmorzsa >>> vásárlás 2-3 tojás kókuszzsír >>> vásárlás barna rizs zöldborsó 1 csokor petrezselyem só, bors Elkészítés: Panírozzuk be a csirkemellet (húsmentes étkezés esetén cukkinit/padlizsánt), majd süssük ki kókuszolajban. Panírozáshoz használjunk: barna rizslisztet, tojást és gluténmentes kenyérmorzsát A barna rizst főzzük meg a használati utasítás szerint, […]

Csirke fajitas édesburgonyával, avokádókrémmel

Hozzávalók: (2 személyre) 500g csirkemell 500g édesburgonya sárga, zöld, piros kaliforniai paprika 1 lilahagyma Olívaolaj/kókuszolaj Fajitas fűszerkeverék (chili, római kömény, fokhagyma por, só, bors összekeverve) Elkészítés 1. Vágjuk fel hasábokra az édesburgonyát. A paprikákat és a lila hagymát pedig vágjuk fel csíkokra. 2. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Egyik oldalára tegyük az édesburgonyákat, a másik […]

Gyros tál

Hozzávalók: (2 személyre) 500g csirkemell 500g édesburgonya 1 fej karfiol Dijoni mustár Olívaolaj/kókuszolaj>>> vásárlás 1-2 bio citrom Gyros fűszerek Friss saláta, uborka, olívabogyó Tzatziki öntet laktózmentesen: 200ml kókuszkrém>>> vásárlás 1-2 gerezd fokhagyma 1 bio citrom leve 50g uborka reszelve Elkészítés 1. Vágjuk fel hasábokra az édesburgonyát, tegyük sütőpapìrra, öntsünk rá egy kevès olívaolajat és 200 […]

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók 700 g csirkemell filé 1.5 közepes fej vöröshagyma 650 ml víz 3 teáskanál fűszerpaprika só >>> vásárlás feketebors (őrölt) 400 ml rizstejszín>>> vásárlás kókuszolaj>>> vásárlás Csirkepörkölt elkészítése: A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük. A vöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Mikor a hagymánk megpirult, rátesszük az apróra vagdalt […]

Pizza recept

Pizza recept (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, olajmentes, vegán) Hozzávalók (1 db. 20 cm-es pizzához): 65 g. + 5 g. pizza lisztkeverék 8 g. frissen facsart citromlé 50 g. langyos víz Elkészítés: A citromlevet, vizet és 65 g lisztkeveréket gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük. Pihentetés után adjunk hozzá annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk (kb. […]

Gyros recept

Gyros recept Hozzávalók (4 darabhoz): 180 g kenyér lisztkeverék>>>vásárlás  3 g himalája só 28 g frissen facsart citromlé 200 g víz Pita elkészítése: Keverjük össze a vizet, a citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a lisztet, és egy kanál segítségével jó alaposan keverjük össze a tésztát csomómentesre. Majd 5 percet pihentessük az így kapott […]

Egyben sült zöldségek

Hozzávalók: 0,5 kg édesburgonya 0,3 kg nagyobb paradicsom 0,5 kg cukkini paradicsomszósz 2-3 gerezd fokhagyma olívaolaj/ kókuszolaj>>> vásárlás Fűszer: Só, bors, zöld fűszerek (bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű) Provance-i fűszerkeverék Elkészítés: Hámozzuk meg az édesburgonyát, majd vágjuk fel karikákra. A paradicsomokat és a cukkinit is vágjuk fel közepesen vékony karikákra. Vágjuk fel kisebb darabokra a fokhagymát, […]

Zöldségfasírt

Mennyei zöldséges fasírt 14 db Elkészítési idő: 15 perc + 30 perc sütési idő Hozzávalók: 200 g cukkini 100 g sárgarépa 150 g újburgonya 2 g fokhagyma 20 g újhagyma ½ csokor petrezselyem Fűszerek: 1 ek natúr vegamix, 1 tk borsikafű, 1 tk majoranna, 1 ek Himalája só 100 g gluténmentes zabpehelyliszt (zabpelyhet is le […]

Zöldborsófőzelék

Hozzávalók: 1 kg zöldborsó (mirelit) 1-2 fej vöröshagyma 1 ek csicseriborsóliszt 2 ek kókuszzsír/ghí (tisztított vaj 2 ek vegamix 1 csokor petrezselyem (vagy szárított) só, bors Elkészítés: A vöröshagymát vágjuk apróra és pároljuk üvegesre a kókuszzsíron/ghí-n. Adjuk hozzá a zöldborsót és pároljuk össze, amíg összeráncosodnak a szemek. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldborsót. […]

Sütőtök krémleves

Hozzávalók: 1 kg sütőtök (fele édesburgonyával is helyettesíthető) 2 nagyobb répa 2 dl kókusztej>>> vásárlás 500 ml víz friss gyömbér 2-3 gerezd fokhagyma olívaolaj tökmagolaj tökmag kókuszolaj/ghí (tisztított vaj) Fűszer: Só, bors, Garam masala (elhagyható), fahéj (Garam masala: egy indiai fűszerkeverék, amelyben a fahéj, a kömény, a bors, a szegfűszeg és a kardamom dominál.) Elkészítés: […]

Rakott padlizsános krumpli

(húsmentesen, glutén-, és tejmentesen) Hozzávalók (4 személyre): 1,5 kg burgonya 6 tojás 2 padlizsán 1 doboz kókuszkrém/rizstejszín (tejföl helyettesítésére) 1 citrom 1 nagyobb fej hagyma 1 lilahagyma 3 gerezd fokhagyma fűszerek: só, bors, pirospaprika kevés kókuszzsír>>> vásárlás Elkészítése: Mossuk meg a krumplikat alaposan és tegyük fel főni héjával együtt egy nagyobb lábasba. Egy másik edényben […]

Tikka Masala kurkumás rizzsel

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell-, csirkecomb filé / csicseriborsó 1 evőkanál kókuszzsír>>> vásárlás 80 g indiai álom szósz alap 140 g sűrített paradicsom 150 g kókuszkrém>>>vásárlás 3,5 dl. víz Elkészítés: A húst vágjuk vékony, kicsi csíkokra, majd 1 ek. forró kókuszolajon fehéredésig süssük. (Ha engedne ki vizet a hús, azt öntsük le róla!) Közben keverjük ki […]

Citromos fokhagymás spenót recept

Hozzávalók: 200g spenót 2-3 gerezd fokhagyma 1 bio citrom Fűszer: Só, bors Olívaolaj Elkészítés: Pirítsuk meg serpenyőben olívaolajon a kisebb darabokra vágott fokhagymát, majd tegyük bele a jól megmosott spenótot. Fonnyasszuk össze a spenótot, majd facsarjuk rá a citrom levét, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tálalás: Tálalhatjuk köretként húsok, halak, fasírtok mellé. De sós palacsinta töltelékeként […]

Tabulé saláta quinoával

Tabulé saláta quinoával 2 adag Elkészítési idő: 30 perc (5 perc előkészítés + 25 perc főzés) 150 g quinoa>>> vásárlás 300 ml tisztított víz 1 ek vegamix 1 tk Himalája só>>> vásárlás 150 g kígyóuborka 50 g kaliforniai paprika 50 g lila hagyma 150 g koktélparadicsom 1-2 csokor petrezselyem 4 g fokhagyma ½ citrom (20 […]

0

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás