• Összes
  • Desszertek
  • Főétel
  • Levesek
  • Receptek
  • Reggeli
  • Smoothiek

Meggyes piskóta

Hozzávalók: 210 g Szafi Reform Paleo süteményliszt 6 M-es tojás 35 g kókuszolaj (folyékony!)  0,8 dl víz 350 g magozott meggy Elkészítés: A paleo süteményliszthez adom a kókuszolajat és a vizet. Külön választok 6 M-es tojássárgáját és fehérjét. A sárgáját a liszthez adom, a fehérjét kemény habbá felverem. A hab 3/4-ét a liszthez adom és […]

Csirkemell sült édesburgonyával és céklával, salátával és avokádókrémmel🍽

Hozzávalók:500 g csirkemell500 g édesburgonya200 g céklaolívaolajsaláta keverékfűszerek: só, bors, zöldfűszerek (bazsalikom, majoránna, kakukkfű, oregánó), gyros fűszerkeverék Elkészítése: A zöldségeket darabokra vágtam, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Zöldfűszereket szórtam rá, majd sóztam, borsoztam. Leöntöttem egy kevés olívaolajjal, összekevertem, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöttem. Amíg sül, készítsük el az avokádókrémet.https://taplalkozzunk.hu/avokadokrem-recept/ A […]

3 gabonás müzli goji bogyóval

Hozzávalók:Szafi Free 3 gabonás gyümölcsös müzli2 dl rizstejgoji bogyó A gyümölcsös müzlire hideg vagy meleg rizstejet öntünk, jól összekeverjük és goji bogyóval szórjuk meg. A goji bogyónak egészségmegőrző hatása van, magas C-vitamin tartalma miatt remek immunerősìtő. Magas A-vitamin tartalmának köszönhetően pedig jó hatást gyakorol a látásra és a szìv-és érrendszerre is. Szafi Free 3 gabonás […]

Rakott kelkáposzta

Glutén- és laktózmentesen Hozzávalók: 600 g darált pulykahúsKacsazsír1 nagyobb fej vöröshagyma750 g jázmin rizs1 nagyobb fej kelkáposzta500 g laktózmentes tejfölFűszerek: só, bors, pirospaprika Elkészítése: A kelkáposztát 4 felé vágjuk, torzsáját kivágjuk (úgy, hogy azért a negyed fej ne essen szét), annyi sós vízbe tesszük fel főzni, hogy a víz ellepje. A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk, […]

Garnélarák, avokádókrémmel, salátával és jázmin rizzsel

Elkészítése: A garnélát fokhagymás olívaolajban sütöttem ki oldalanként 2-3 percig. Sóztam, borsoztam, majd mikor elkészült citromlevet öntöttem rá. Az előfőzött rizst forrásban levő vízbe tettem és 10 perc alatt puhára főztem. Közben elkészítettem az avokádókrémet, melyhez az avokádót felszeleteltem, villával összenyomkodtam, sóztam, borsoztam, egy keves kókuszkrémet tettem bele (ami kihagyható), majd 1 citrom levével összekevertem. […]

Indiai fűszerkeverékes csirkemell sült édesburgonyával és céklával, rukkolás-avokádó salátával

A csirkét vágjuk fel kisebb darabokra és pácoljuk be indiai fűszerkeverékkel és egy kevés olajjal. Hagyjuk egy kicsit állni, majd süssük ki kúkuszolajban a csirkéket. A zöldségeket (édesburgonyát és a céklát, de választhatunk más zöldséget is, mint például répát, sütőtököt, hagymát…) tisztítsuk meg és vágjuk fel kisebb darabokra. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, szórjuk meg zöldfűszerekkel […]

Medvehagyma krémleves

Hozzávalók: 2 ek kókuszzsìr/ vaj 2 közepes burgonya 1 kisebb fej vöröshagyma 100 g medvehagyma 1 l csirke- vagy zöldség alaplé/víz 200 ml rizstejszín só, bors Elkészítése: Tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel a hagymát. Olvasszuk meg a kókuszzsìrt vagy a vajat egy nagyobb lábosban, és dobjuk rá a hagymát, majd közepes lángon pároljuk üvegesre. Közben […]

Zöldségfasìrt friss kevert salátával

Fasìrt elkeszítése: Lereszeltem a burgonyát, répát, édesburgonyát, fokhagymát. Felaprítottam egy újhagymát és 1 csokor petrezselymet is. 3 ek Szafi Free Pizza lisztkeveréket tettem hozzá. Sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítettem, jól összekevertem majd kókuszolajban kisütöttem. Amìg sültek elkészítettem a salátát is.

Banános csokis torta

Gluténmentes, tejmentes banános csokis torta Hozzávalók: 250 g rizsliszt 1 csomag sütőpor 1 csipet só 2 kiskanál fahéj poreritrit (kihagyható, a tetejét szórtam meg vele) 2 érettebb banán 1 tábla paleo/étcsoki 1 M-es tojás 130 g Eritrit >>> vásárlás 250ml növényi tej (pl. cukormentes mandulatej) >>> vársárlás 100g kókuszzsír >>> vásárlás 1 kiskanál vanília aroma […]

Pirított csirkével és salátával töltött tortilla

Tortilla recept: (gluténmentes, tejmentes) Hozzávalók (2 db, 135 gramm tortillahoz): 65 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék 1 g himalája só 0,3 g őrölt bors 10 g frisen facsart citromlé 50 g víz 1 M-es tojás + 4 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és […]

Avokádó pesztós tészta

Hozzávalók: 500g gluténmentes tészta 2-3 érett avokádó 150ml kókuszkrém 1-2 fokhagyma aprítva 1ek fenyőmag Só, bors Olívaolaj Sajt (én Violife növényi sajtot használtam, de akinek a szervezete tolerálja a sajtokat, reszelhet rá pl. parmezán sajtot) 1 lilahagyma 100g csirkemell sonka Amíg megfőzzük a tésztát, el is készíthetjük a pesztót: Egy aprítógépbe beledobáljuk a darabokra felvágott […]

Kenyér recept

Kenyér hozzávalói (435 gramm-os kenyérhez): 200 g Szafi Reform gluténmentes, szénhidrát-csökkentett kenyér lisztkeverék  4 g himalaya só 35 g frissen facsart citromlé 20 g folyékony kókuszolaj 4 db M-es tojás 75 g meleg víz ízlés szerint szárított fűszerekkel, magokkal ízesíthetjük kb. + 5 g lisztkeverék a gyúráshoz Elkészítés: A tojást, vizet, citromlevet, sót és olajat a […]

Paleo palacsinta

Hozzávalók (5 db-hoz): 75 g. Szafi Reform gluténmentes palacsinta lisztkeverék kis csipet só 8 g. kókuszolaj 2 db. M-es tojás 170 g. szoba hőmérsékletű víz Elkészítés: Kézi habverővel keverjük ki a vizet, tojást, folyékony kókuszolajat, sót, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyors mozdulatokkal keverjük ki. Ezután pihentessük 15 percet, majd kiolajozott felforrósított serpenyőben közepes […]

Karfiolrizs garnélarákkal

Hozzávalók: 1 nagyobb fej karfiol 1 padlizsán 1 kaliforniai paprika 1 csomag fagyasztott garnélarák 1 bio citrom kókuszzsír só, bors Elkészítés: 1. A fagyasztott garnélákat olvasszuk fel majd olívaolajon vagy kókuszolajon mindkét oldalát süssük át kb.2-3 perc alatt. Facsarjunk rá egy kevés citromlevet. 2. Vágjunk fel egy fej karfiolt kisebb darabokra, majd egy aprítógép segítségével […]

Brownie recept

Hozzávalók: 100g gesztenyeliszt 50g kókuszliszt 50g kakaópor 120g eritrit >>> vásárlás 120g kókuszzsír >>> vásárlás 3 M-es tojás 1,5 dl kókusztej, 1 dl víz kisebb mandula darabok Csokoládékrémhez: 1 tábla paleo/étcsokoládé 1 tk kókuszzsír 1 ek Cocomas kókuszkrém >>> vásárlás Tetejére díszítésnek: vékony mandula szeletek Elkészítése: 1. A kókuszzsírt keverjük ki a tojásokkal és az […]

Rántott hús gluténmentes panírban rizi-bizivel

Hozzávalók: 500 g csirkemell barna rizsliszt >>> vásárlás gluténmentes panírmorzsa >>> vásárlás 2-3 tojás kókuszzsír >>> vásárlás barna rizs zöldborsó 1 csokor petrezselyem só, bors Elkészítés: Panírozzuk be a csirkemellet (húsmentes étkezés esetén cukkinit/padlizsánt), majd süssük ki kókuszolajban. Panírozáshoz használjunk: barna rizslisztet, tojást és gluténmentes kenyérmorzsát A barna rizst főzzük meg a használati utasítás szerint, […]

Csirke fajitas édesburgonyával, avokádókrémmel

Hozzávalók: (2 személyre) 500g csirkemell 500g édesburgonya sárga, zöld, piros kaliforniai paprika 1 lilahagyma Olívaolaj/kókuszolaj Fajitas fűszerkeverék (chili, római kömény, fokhagyma por, só, bors összekeverve) Elkészítés 1. Vágjuk fel hasábokra az édesburgonyát. A paprikákat és a lila hagymát pedig vágjuk fel csíkokra. 2. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Egyik oldalára tegyük az édesburgonyákat, a másik […]

Gyros tál

Hozzávalók: (2 személyre) 500g csirkemell 500g édesburgonya 1 fej karfiol Dijoni mustár Olívaolaj/kókuszolaj>>> vásárlás 1-2 bio citrom Gyros fűszerek Friss saláta, uborka, olívabogyó Tzatziki öntet laktózmentesen: 200ml kókuszkrém>>> vásárlás 1-2 gerezd fokhagyma 1 bio citrom leve 50g uborka reszelve Elkészítés 1. Vágjuk fel hasábokra az édesburgonyát, tegyük sütőpapìrra, öntsünk rá egy kevès olívaolajat és 200 […]

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók 700 g csirkemell filé 1.5 közepes fej vöröshagyma 650 ml víz 3 teáskanál fűszerpaprika só >>> vásárlás feketebors (őrölt) 400 ml rizstejszín>>> vásárlás kókuszolaj>>> vásárlás Csirkepörkölt elkészítése: A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük. A vöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Mikor a hagymánk megpirult, rátesszük az apróra vagdalt […]

Pizza recept

Pizza recept (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, olajmentes, vegán) Hozzávalók (1 db. 20 cm-es pizzához): 65 g. + 5 g. pizza lisztkeverék 8 g. frissen facsart citromlé 50 g. langyos víz Elkészítés: A citromlevet, vizet és 65 g lisztkeveréket gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük. Pihentetés után adjunk hozzá annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk (kb. […]

Gyros recept

Gyros recept Hozzávalók (4 darabhoz): 180 g kenyér lisztkeverék>>>vásárlás  3 g himalája só 28 g frissen facsart citromlé 200 g víz Pita elkészítése: Keverjük össze a vizet, a citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a lisztet, és egy kanál segítségével jó alaposan keverjük össze a tésztát csomómentesre. Majd 5 percet pihentessük az így kapott […]

Avokádós zöldturmix

Avokádós zöldturmix 2 adag Elkészítési idő: 10 perc 200 g avokádó 50 g spenót ½ citrom leve ¼ kk Himalája só 300 ml víz Az avokádót félbevágjuk, majd egy evőkanállal kikanalazzuk a héjából, a magját eltávolítjuk, majd cikkekre vágjuk. A spenótot megmossuk, a citromot kifacsarjuk. Először az avokádót tesszük a kelyhes turmixgépbe, majd a spenótot, […]

Kenyér recept

Kenyér recept (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes) Felhasználási javaslat, kenyér recept: Hozzávalók (455 grammos kenyérhez): 250g világos puha kenyér lisztkeverék 3g himalája só>>vásárlás  (ízlés szerint változhat) 30g frissen facsart citromlé vagy 20 g 6%-os fehérborecet 280g szobahőmérsékletű víz 1 +1 g kókuszolaj >> vásárlás  vagy növényi tej>> vásárlás a lekenéshez (elhagyható, de ettől lesz […]

Tökmagkrém recept

Hozzávalók: 15 dkg tökmag (pucolt) 3 ek tökmagolaj (Aldiban is lehet kapni) Himalaya só ízlés szerint Elkészítés: Késes aprítóban vagy kávédarálóban ledaráljuk a tökmagot. Majd sóval, olajjal alaposan összekeverjük. Pirítósra kenjük és megesszük.:)Készítsd el könnyedén a saját gluténmentes kenyeredet!

Zöldturmix

Zöldturmix 2 adag Elkészítési idő: 10 perc Hozzávalók: 50 g spenót 150 g alma ½ citrom leve 300 ml víz 1 tk fahéj A spenótot és az almát megmossuk, a citromot kifacsarjuk. Szeleteljük fel az almát kisebb darabokra. Tegyük először az almát a kelyhes turmixgépbe, majd a spenótot, végül a citromlevet és a vizet. Szórjuk […]

Áfonyás turmix

Áfonyás turmix 1 adag Elkészítési idő: 5 perc Hozzávalók: 100 g áfonya (lehet mirelit is)/ mirelit erdei gyümölcs mix 1tk citromlé 1  banán 1 bögre víz Daraboljuk fel a banánt. A turmixgépbe belepakoljuk először az áfonyát, majd a feldarabolt babánt, majd hozzáöntjük a vizet és a citromlevet. Két perc alatt krémesre turmixoljuk.    

Egyben sült zöldségek

Hozzávalók: 0,5 kg édesburgonya 0,3 kg nagyobb paradicsom 0,5 kg cukkini paradicsomszósz 2-3 gerezd fokhagyma olívaolaj/ kókuszolaj>>> vásárlás Fűszer: Só, bors, zöld fűszerek (bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű) Provance-i fűszerkeverék Elkészítés: Hámozzuk meg az édesburgonyát, majd vágjuk fel karikákra. A paradicsomokat és a cukkinit is vágjuk fel közepesen vékony karikákra. Vágjuk fel kisebb darabokra a fokhagymát, […]

Palacsinta recept

Palacsinta recept (gluténmentes, tejmentes, paleo) Hozzávalók: 8 db palacsintához 2 db L-es tojás 40 g PaleoLét lisztvarázs >>> vásárlás 1 ek cocomas kókuszkrém >>> vásárlás 1,5 dl szénsavmentes víz Elkészítés: Robotgép segítségével, a vizet fokozatosan adagolva, keverd csomómentesre a hozzávalókat, majd kókuszolajjal kikent serpenyőben süsd készre a palacsintákat Csokoládé öntethez 1.: 100 g tört paleo […]

Fánk recept

Fánk recept (gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, szójamentes) 5 nagyméretű fánk készítéséhez Hozzávalók: 1 csomag fánk por (90 g) 5 g bio citromhéj 1 db. M-es tojás 3 db. M-es tojásfehérje 20 g víz Kókuszolaj >>> vásárlás Elkészítés: A fánkport keverjük el jó alaposan az 5 g citromhéjjal. Egy másik tálban mérjünk ki 20 gramm vizet, majd […]

Tápióka puding

A tápiókát a maniókagyökérből készítik. Tápiókagyöngyből érdemes kisebb szeműt vásárolni, gyorsabban megfő, és biztosan nem lesznek benne kemény darabok. Mivel az íze szinte teljesen semleges, ezért nagyon jól illik hozzá sokféle gyümölcs, így szezontól függetlenül lehet készíteni. Hozzávalók 100 g tápióka gyöngy 300 ml víz 1 db vaníliarúd (belseje) 600 ml kókusztej>>> vásárlás 60 g […]

Mákos-banános süti gránátalmával

Paleo, glutén-, és tejmentes Hozzávalók: 2 bögre darált mák 2 banán 5 tojás (lehetőleg bio tojás) 1 csipet só 1 vanília rúd kikapart belseje 4 ek kókuszzsír/ghí (tisztított vaj) Eritrit>>> vásárlás 1 gránátalma Elkészítés: Válaszd szét a tojásokat, egy kézi mixer segítségével verd fel a fehérjét, amíg kemény nem lesz. Egy másik tálba keverd ki […]

Chia puding

A chia mag rostban gazdag élelmiszer, ezért tökéletes reggeli alapanyag. Kis mennyiség is hosszan tartó teltségérzetet biztosít, és jótékony hatással van a vércukor szintre. Magas az ásványianyag- és omega-3-zsírsavtartalma is, ráadásul fantasztikus puding készíthető belőle. Hozzávalók 4 dl kókusztej>>> vásárlás 5 ek chia mag 2 tk méz / 1 tk eritrit >>> vásárlás Erdei gyümölcsök […]

Zöldségfasírt

Mennyei zöldséges fasírt 14 db Elkészítési idő: 15 perc + 30 perc sütési idő Hozzávalók: 200 g cukkini 100 g sárgarépa 150 g újburgonya 2 g fokhagyma 20 g újhagyma ½ csokor petrezselyem Fűszerek: 1 ek natúr vegamix, 1 tk borsikafű, 1 tk majoranna, 1 ek Himalája só 100 g gluténmentes zabpehelyliszt (zabpelyhet is le […]

Zöldborsófőzelék

Hozzávalók: 1 kg zöldborsó (mirelit) 1-2 fej vöröshagyma 1 ek csicseriborsóliszt 2 ek kókuszzsír/ghí (tisztított vaj 2 ek vegamix 1 csokor petrezselyem (vagy szárított) só, bors Elkészítés: A vöröshagymát vágjuk apróra és pároljuk üvegesre a kókuszzsíron/ghí-n. Adjuk hozzá a zöldborsót és pároljuk össze, amíg összeráncosodnak a szemek. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldborsót. […]

Sütőtök krémleves

Hozzávalók: 1 kg sütőtök (fele édesburgonyával is helyettesíthető) 2 nagyobb répa 2 dl kókusztej>>> vásárlás 500 ml víz friss gyömbér 2-3 gerezd fokhagyma olívaolaj tökmagolaj tökmag kókuszolaj/ghí (tisztított vaj) Fűszer: Só, bors, Garam masala (elhagyható), fahéj (Garam masala: egy indiai fűszerkeverék, amelyben a fahéj, a kömény, a bors, a szegfűszeg és a kardamom dominál.) Elkészítés: […]

Rakott padlizsános krumpli

(húsmentesen, glutén-, és tejmentesen) Hozzávalók (4 személyre): 1,5 kg burgonya 6 tojás 2 padlizsán 1 doboz kókuszkrém/rizstejszín (tejföl helyettesítésére) 1 citrom 1 nagyobb fej hagyma 1 lilahagyma 3 gerezd fokhagyma fűszerek: só, bors, pirospaprika kevés kókuszzsír>>> vásárlás Elkészítése: Mossuk meg a krumplikat alaposan és tegyük fel főni héjával együtt egy nagyobb lábasba. Egy másik edényben […]

Tikka Masala kurkumás rizzsel

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell-, csirkecomb filé / csicseriborsó 1 evőkanál kókuszzsír>>> vásárlás 80 g indiai álom szósz alap 140 g sűrített paradicsom 150 g kókuszkrém>>>vásárlás 3,5 dl. víz Elkészítés: A húst vágjuk vékony, kicsi csíkokra, majd 1 ek. forró kókuszolajon fehéredésig süssük. (Ha engedne ki vizet a hús, azt öntsük le róla!) Közben keverjük ki […]

Citromos fokhagymás spenót recept

Hozzávalók: 200g spenót 2-3 gerezd fokhagyma 1 bio citrom Fűszer: Só, bors Olívaolaj Elkészítés: Pirítsuk meg serpenyőben olívaolajon a kisebb darabokra vágott fokhagymát, majd tegyük bele a jól megmosott spenótot. Fonnyasszuk össze a spenótot, majd facsarjuk rá a citrom levét, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tálalás: Tálalhatjuk köretként húsok, halak, fasírtok mellé. De sós palacsinta töltelékeként […]

Hummusz recept

Hummusz, csicseriborsókrém 20 dkg csicseriborsó/400 g-os Rapunzel konzerves csicseriborsó>> vásárlás 1 teáskanál só 0.5 teáskanál garam masala fűszerkeverék 2 ek tahini (szezámmagkrém) >> vásárlás 2 gerezd fokhagyma 1 teáskanál őrölt római kömény 2 bio citrom leve 2 dl olívaolaj 2 evőkanál víz ízlés szerint őrölt bors füstölt pirospaprika elkészítés A csicseriborsót legalább egy éjszakára hideg […]

Csicseri omlett recept

Spenótos-paradicsomos csicseri omlett Hozzávalók: 1 bögre csicseriborsóliszt fél bögre víz 1 marék spenót 1 szál újhagyma 4-5 koktélparadicsom (vagy aszalt paradicsom) kókuszolaj>> vásárlás Fűszerek: só, bors, kurkuma, füstölt paprika Elkészítés: A lisztet szórjuk egy tálba és öntsük fel annyi vízzel, hogy palacsintatészta állagot kapjunk. Vágjuk fel a spenótot, újhagymát, paradicsomokat kisebb darabokra, majd keverjük össze […]

Zabkása recept

Hozzávalók: 150g gluténmentes zabpehely>>> vásárlás 200 ml növényi tej>>> vásárlás 1 banán 1 marék dió 1 tk chia mag>>>vásárlás fahéj cukormentes kakaó- vagy karobpor Elkészítés: Egy kisebb edényt kezdjünk el melegíteni, szórjuk bele a zabpelyhet. Öntsük fel növényi tejjel vagy vízzel. Szórjuk meg egy kevés fahéjjal. Kevergessük addig, amíg el nem kezd forrni. Ez kb. […]

Gyömbéres répa turmix

Gyömbéres répa turmix 1 adag Elkészítési idő: 5 perc 2 répa 2 narancs 1 bio alma 150 ml víz 1 kisebb darab gyömbér A répát és a narancsot megpucoljuk és az almát megmossuk. Szeleteljük fel az almát, a répát és a narancsot kisebb darabokra. Tegyük először a répát majd az almát és a narancsot a […]

Frissítő lúgosító ital

Frissítő lúgosító ital 1 liter Elkészítési idő: 10 perc 250 g kígyóuborka mentalevél ½ citrom leve 700 ml víz Az alapanyagokat alaposan megmossuk. Az uborkát hasábokra vágjuk. Kifacsarjuk a citromlevet. A tisztított vízhez hozzáadjuk a felvágott uborkát, beleöntjük a citromlevet és beletesszük a mentaleveleket is. Alaposan összekeverjük, majd tegyük be a hűtőbe. Nyáron nagyon jó […]

Vilmoskörtés almás zöldturmix

2 adag Elkészítési idő: 10 perc 300 g vilmoskörte 250 g idared alma 50 g spenót 300 ml víz ½ kk fahéj A körtét, az almát és a spenótot megmossuk, majd feldaraboljuk a gyümölcsöket, és eltávolítjuk a magházukat. A turmixgépbe belepakoljuk először a körtét és az almát, majd a spenótot és a vizet, valamint a […]

Céklás turmix

Céklás turmix 2 adag Elkészítési idő: 10 perc 100 g cékla 100 g alma ½ citrom leve 300 ml víz 1 tk fahéj A nyers céklát megpucoljuk és az almát megmossuk, a citromot kifacsarjuk. Szeleteljük fel az almát és a céklát kisebb darabokra. Tegyük először a céklát majd az almát a kelyhes turmixgépbe, végül a […]

Ananász turmix

Ananász turmix 1 adag Elkészítési idő: 10 perc 50 g friss ananász 1 narancs 1 banán pár csepp citromlé 150 ml víz/kókusztej Daraboljuk fel az ananászt, a narancsot és a banánt. Tegyük az összes hozzávalót egy kelyhes turmixgépbe. Szórjuk meg fahéjjal. Két perc alatt turmixoljuk krémesre.

Almás epres zelleres turmix

Almás epres zelleres turmix 2 adag Elkészítési idő: 10 perc 300 g savanykás alma 100 g eper 100 g szárzeller 300 ml víz Az epret, az almát és a szárzellert megmossuk. A gyümölcsöket és a szárzellert feldaraboljuk, eltávolítjuk az alma magházát. A turmixgépbe belepakoljuk először az epret, majd a feldarabolt szárzellert, végül az almát. Majd […]

Avokádókrém recept

Hozzávalók: 1 érett avokádó pár szem koktélparadicsom 1 gerezd fokhagyma 1 bio citrom leve 1 teáskanál kókuszkrém>> vásárlás (krémesebbé teszi, de elhagyható) ízlés szerint só>> vásárlás , őrölt bors Elkészítés Az avokádót és a paradicsomot meghámozzuk, megmossuk, felkarikázzuk, hozzáadjuk a kókuszkrémet, belereszeljük a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadunk pár csepp citromlevet, majd botmixerrel pépesre törjük.

Muffin recept

Muffin recept (rostban gazdag, gluténmentes, tejmentes, paleo) Hozzávalók (8 db. muffinhoz): 140 g étcsokoládé ízű muffin keverék 4 M-es tojás 20 g kókuszolaj (helyettesíthető 10 g vízzel, de úgy picit szárazabb lesz!) 70 g víz Elkészítés: Az egész tojásokat, a kókuszolajjal és vízzel keverjük ki. Majd adjuk hozzá a lisztkeveréket, és gyors mozdulatokkal kézi habverővel dolgozzuk krémesre. […]

Kakaós zabpuding

gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, kukoricamentes, szójamentes Hozzávalók (2 adaghoz): 50 g kakaós zabpuding por 3 dl. kókusztej>>> vásárlás kb. 30 g cukornak megfelelő édesítő, pl. Eritrit Elkészítés: Keverjük ki a három összetevőt, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ízlés szerint – például friss gyümölcsökkel vagy olajos magvakkal- tálaljuk.

Tabulé saláta quinoával

Tabulé saláta quinoával 2 adag Elkészítési idő: 30 perc (5 perc előkészítés + 25 perc főzés) 150 g quinoa>>> vásárlás 300 ml tisztított víz 1 ek vegamix 1 tk Himalája só>>> vásárlás 150 g kígyóuborka 50 g kaliforniai paprika 50 g lila hagyma 150 g koktélparadicsom 1-2 csokor petrezselyem 4 g fokhagyma ½ citrom (20 […]

0

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás