Csicseri omlett recept
Spenótos-paradicsomos csicseri omlett
Hozzávalók:
1 bögre csicseriborsóliszt
fél bögre víz
1 marék spenót
1 szál újhagyma
4-5 koktélparadicsom (vagy aszalt paradicsom)
kókuszolaj>> vásárlás
Fűszerek: só, bors, kurkuma, füstölt paprika
Elkészítés:
A lisztet szórjuk egy tálba és öntsük fel annyi vízzel, hogy palacsintatészta állagot kapjunk.
Vágjuk fel a spenótot, újhagymát, paradicsomokat kisebb darabokra, majd keverjük össze a tésztával. Sózzuk, borsozzunk, tegyünk bele egy kevés kurkumát is.
Melegítsük fel a kókuszolajat egy serpenyőben, majd ha már eléggé felforrósodott, öntsük rá a masszát, és egyengessük szét a serpenyőbe egy kanál segítségével. Takarjuk le a serpenyőt, hogy jól át tudjon sülni a tészta. Kb.3 percig süssük az egyik oldalát. Majd egy nagyon lapos fakanál segítségével próbáljuk meg egyben megfordítani az omlettünket.
A másik oldalát is kb. 3-4 percig süssük, azt már nem szükséges letakarni.
Ha úgy látjuk, hogy átsült teljesen, készen is vagyunk.
Tálalás:
Szórjuk meg füstölt vagy pirospaprikával, akár chilivel is. Együnk hozzá ízlés szerint nyers zöldségeket is.
Ennek a receptnek a megírására Stőhr Gréta vegán séf inspirált.
Az éttermét is bátran tudom ajánlani mindenkinek, látogassatok el hozzá:
https://www.facebook.com/greatbistrobudapest/