Zöldségfasírt

 Kategória: Főétel, Receptek

Mennyei zöldséges fasírt

14 db
Elkészítési idő: 15 perc + 30 perc sütési idő

Hozzávalók:

200 g cukkini
100 g sárgarépa
150 g újburgonya
2 g fokhagyma
20 g újhagyma
½ csokor petrezselyem
Fűszerek: 1 ek natúr vegamix, 1 tk borsikafű, 1 tk majoranna, 1 ek Himalája só
100 g gluténmentes zabpehelyliszt (zabpelyhet is le lehet darálni kávédarálóval)
100 g kukoricaliszt
gluténmentes zsemlemorzsa>>> vásárlás
bio extraszűz hidegen sajtolt olívaolaj a fasírtok megkenéséhez

A zöldségeket megmossuk, majd megtisztítjuk. Lereszeljük nagy lyukú reszelőn, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, az apróra vágott újhagymát, a felaprított petrezselymet, a szárított fűszereket és a sót, majd megnyomkodjuk, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután hozzáadjuk a liszteket, és alaposan összedolgozzuk. Fasírtpogácsákat formázunk belőle, majd mindkét oldalát beforgatjuk zsemlemorzsába. A fasírtokat sütőpapírral kibélelt tepsire sorba rakjuk, és előmelegített sütőben 220 C fokon 30 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben fordítsuk meg a fasírtokat, hogy a tetejük is megpiruljon. Miután elkészült, kicsit hagyjuk kihűlni, majd mindkét oldalát olajsprayvel vékonyan olajozzuk meg.

Ezt a receptet Marton Melinda, a Testtudatos táplálkozás című receptkönyv szerzőjének az engedélyével tettem ki az oldalamra. További recepteket a Testtudatos táplálkozás című könyvben találsz.

www.testtudatos-taplalkozas.hu
A könyvet itt tudod megrendelni 

Korábbi cikkek

Egyetért? Más a véleménye? Szóljon hozzá a témához!

0

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás