Pirított csirkével és salátával töltött tortilla
Tortilla recept:
(gluténmentes, tejmentes)
Hozzávalók (2 db, 135 gramm tortillahoz):
65 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék
1 g himalája só
0,3 g őrölt bors
10 g frisen facsart citromlé
50 g víz
1 M-es tojás
+ 4 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
Elkészítés:
Egy edénybe keverjük össze (a liszt kivételével!) a hozzávalókat, majd adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjuk össze.
Pihentessük 10 percig a tésztát.
Addig készítsünk elő egy min. 22 cm (belső méret) átmérőjű palacsintasütőt. Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 2 egyenlő súlyú adagra.
Mindegyiket gyúrjuk össze kis gombócokká.
Ezután szintén lisztes felületen nyújtsuk őket 22 cm szélesre.
Melegítsük fel közepes hőfokon a palacsintasütőt, olajozzuk ki, és egyenként süssük meg őket.
Tölteléknek pirítsuk meg a csíkokra vágott csirkemellet kókuszolajon. Fűszerezzük sóval, borssal, zöld fűszerekkel.
A tortilla lapokat kenjük meg dijoni mustárral, tegyünk rá salátát, paradicsomot, lila hagymát és a csirkemellcsíkokat.
Készíthetünk hozzá öntetet is az alábbi módon:
kókuszkrémet keverjünk össze frissen facsart citromlével és 1 gerezd fokhagymát reszeljünk bele, sózzuk, borsozzuk. Snidlinggel is megszórhatjuk.
Kókuszkrém vásárlás>>>
Nagyon hamar megvan, nagyon finom és laktató!