Banános csokis torta
Gluténmentes, tejmentes banános csokis torta
Hozzávalók:
250 g rizsliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 kiskanál fahéj
poreritrit (kihagyható, a tetejét szórtam meg vele)
2 érettebb banán
1 tábla paleo/étcsoki
1 M-es tojás
130 g Eritrit >>> vásárlás
250ml növényi tej (pl. cukormentes mandulatej) >>> vársárlás
100g kókuszzsír >>> vásárlás
1 kiskanál vanília aroma
30g kakaópor (elhagyható)
Elkészítése:
1. A száraz összetevőket keverjük össze (rizsliszt, sütőpor, só, fahéj)
2. 2 banánt nyomkodjunk pépesre egy kis tálban
3. Kézi habverővel verjük fel a tojást a 130g eritrittel.
4. Olvasszunk fel 100g kókuszzsírt. A felolvasztott kókuszzsírhoz öntsük hozzá a 250 ml növényi tejet. Majd a tojást az eritritettel, és a vanília aromát is.
5. 100g csokoládét vágjuk apró kockákra.
6. Majd az egészet a száraz összetevőkkel keverjük jól össze.
(7. A masszát elfelezhetjük, és az egyikbe belekeverhetünk kakaóport is, így tehetjük ‘foltossá’ a süteményünket.)
8. Kenjünk ki egy sütemény vagy tortaformát margarinnal/kókuszzsírral, szórjunk bele egy kevés lisztet és öntsük bele a masszát. (Ha a kakaóporos verziót készítjük el, akkor felváltva öntsük vele a tésztákat)
Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 25 percig süssük.