Banános csokis torta

 Kategória: Desszertek, Receptek

Gluténmentes, tejmentes banános csokis torta

Hozzávalók:
250 g rizsliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 kiskanál fahéj
poreritrit (kihagyható, a tetejét szórtam meg vele)

2 érettebb banán
1 tábla paleo/étcsoki
1 M-es tojás
130 g Eritrit >>> vásárlás
250ml növényi tej (pl. cukormentes mandulatej) >>> vársárlás
100g kókuszzsír >>> vásárlás
1 kiskanál vanília aroma

30g kakaópor (elhagyható)

Elkészítése:
1. A száraz összetevőket keverjük össze (rizsliszt, sütőpor, só, fahéj)
2. 2 banánt nyomkodjunk pépesre egy kis tálban
3. Kézi habverővel verjük fel a tojást a 130g eritrittel.
4. Olvasszunk fel 100g kókuszzsírt. A felolvasztott kókuszzsírhoz  öntsük hozzá a 250 ml növényi tejet. Majd a tojást az eritritettel, és a vanília aromát is.
5. 100g csokoládét vágjuk apró kockákra.
6. Majd az egészet a száraz összetevőkkel keverjük jól össze.
(7. A masszát elfelezhetjük, és az egyikbe belekeverhetünk kakaóport is, így tehetjük ‘foltossá’ a süteményünket.)

8. Kenjünk ki egy sütemény vagy tortaformát margarinnal/kókuszzsírral, szórjunk bele egy kevés lisztet és öntsük bele a masszát. (Ha a kakaóporos verziót készítjük el, akkor felváltva öntsük vele a tésztákat)

Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 25 percig süssük.

Korábbi cikkek

Egyetért? Más a véleménye? Szóljon hozzá a témához!

0

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás