Csirkemell sült édesburgonyával és céklával, salátával és avokádókrémmel🍽
Hozzávalók:
500 g csirkemell
500 g édesburgonya
200 g cékla
olívaolaj
saláta keverék
fűszerek: só, bors, zöldfűszerek (bazsalikom, majoránna, kakukkfű, oregánó), gyros fűszerkeverék
Elkészítése:
A zöldségeket darabokra vágtam, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Zöldfűszereket szórtam rá, majd sóztam, borsoztam. Leöntöttem egy kevés olívaolajjal, összekevertem, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöttem.
Amíg sül, készítsük el az avokádókrémet.
https://taplalkozzunk.hu/avokadokrem-recept/
A csirkemellet kis darabokra vágtam fel, és gyros fűszerezéssel olívaolajon megpirítottam. Összekevertem a sült zöldséggel, avokádókrémmel és salátával tálaltam. Így hamar kész is lett a teljes értékű ebéd.