Gyros tál
Hozzávalók: (2 személyre)
500g csirkemell
500g édesburgonya
1 fej karfiol
Dijoni mustár
Olívaolaj/kókuszolaj>>> vásárlás
1-2 bio citrom
Gyros fűszerek
Friss saláta, uborka, olívabogyó
Tzatziki öntet laktózmentesen:
200ml kókuszkrém>>> vásárlás
1-2 gerezd fokhagyma
1 bio citrom leve
50g uborka reszelve
Elkészítés
1. Vágjuk fel hasábokra az édesburgonyát, tegyük sütőpapìrra, öntsünk rá egy kevès olívaolajat és 200 fokra előmelegìtett sütőben süssük meg kb.20 perc alatt. Szórjuk meg sóval, borssal és ìzlès szerint zöld fűszerekkel.
2. Vágjuk fel a csirkemellet kisebb darabokra és süssük meg kókuszolajon vagy olìvaolajon, majd szórjuk meg gyros fűszerkeverékkel.
3. A karfiolt szedjük rózsáira, majd süssük meg azt is kókuszolajban. Ha jól átsült sózzuk meg ès facsarjunk rá citromlevet. (Ha szeretnènk elő is főzhetjük a karfiolt, de ìgy is átsül rendesen)
4. Tálaljuk friss salátával és mustárral és már kész is a finom és tartalmas ebédünk!
Készìthetünk hozzá tzatziki öntet is tejtermèk mentesen :
A kókuszkrèmet keverjünk össze frissen facsart citromlével, sózzuk, borsozzuk, nyomjunk bele 2-3 gerezd fokhagymát és reszeljünk bele uborkát.
Próbáljátok ki, nagyon finom! 🙂