Hortobágyi húsos palacsinta

 In Főétel, Receptek

Hozzávalók
700 g csirkemell filé
1.5 közepes fej vöröshagyma
650 ml víz
3 teáskanál fűszerpaprika
só >>> vásárlás
feketebors (őrölt)
400 ml rizstejszín>>> vásárlás
kókuszolaj>>> vásárlás

Csirkepörkölt elkészítése:

A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük.

A vöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Mikor a hagymánk megpirult, rátesszük az apróra vagdalt húst, és átsütjük.
Most beízesítjük a pirospaprikával, felöntjük vízzel, majd fedő alatt kb 40 percen át pároljuk.
Tipp! Ennél a pontnál tehetünk dúsítás képpen a húshoz egy kevés paradicsomot, paprikát is.

Mikor a hús puhára párolódott, leszűrjük a húsról a levet. A húst egyenlőre félretesszük.

A léhez hozzáöntjük a rizstejszínt majd még egy kicsit főzzük folyamatos keverés mellett. Ha elkészültünk, félretesszük a szószt.

Most ledaráljuk a húst is. Majd elkészítjük a palacsintákat.

Palacsinta elkészítése>>> http://taplalkozzunk.hu/paleo-palacsinta/

Végül a palacsintákra 3-4 mm vastagságban négyzet alakban felrakunk a darált húsból, majd meglocsoljuk egy kevés szósszal.
Ezután behajtogatjuk a tölteléket a palacsintákba. Majd összecsukjuk őket.

A betöltött palacsintákat szósszal meglocsolva sütőbe tesszük kb. 15 percre.

Ha elkészült petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Tipp:
Készíthetünk hozzá tejfölt is:
Kókuszkrém, citromlé, só, bors, kevés fokhagyma összekeverésével

Korábbi cikkek

Egyetértesz? Más a véleményed? Szólj hozzá a témához!

0