Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók
700 g csirkemell filé
1.5 közepes fej vöröshagyma
650 ml víz
3 teáskanál fűszerpaprika
só >>> vásárlás
feketebors (őrölt)
400 ml rizstejszín>>> vásárlás
kókuszolaj>>> vásárlás
Csirkepörkölt elkészítése:
A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük.
A vöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Mikor a hagymánk megpirult, rátesszük az apróra vagdalt húst, és átsütjük.
Most beízesítjük a pirospaprikával, felöntjük vízzel, majd fedő alatt kb 40 percen át pároljuk.
Tipp! Ennél a pontnál tehetünk dúsítás képpen a húshoz egy kevés paradicsomot, paprikát is.
Mikor a hús puhára párolódott, leszűrjük a húsról a levet. A húst egyenlőre félretesszük.
A léhez hozzáöntjük a rizstejszínt majd még egy kicsit főzzük folyamatos keverés mellett. Ha elkészültünk, félretesszük a szószt.
Most ledaráljuk a húst is. Majd elkészítjük a palacsintákat.
Palacsinta elkészítése>>> https://taplalkozzunk.hu/paleo-palacsinta/
Végül a palacsintákra 3-4 mm vastagságban négyzet alakban felrakunk a darált húsból, majd meglocsoljuk egy kevés szósszal.
Ezután behajtogatjuk a tölteléket a palacsintákba. Majd összecsukjuk őket.
A betöltött palacsintákat szósszal meglocsolva sütőbe tesszük kb. 15 percre.
Ha elkészült petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Készíthetünk hozzá tejfölt is:
Kókuszkrém, citromlé, só, bors, kevés fokhagyma összekeverésével