Hummusz recept
Hummusz, csicseriborsókrém
- 20 dkg csicseriborsó/400 g-os Rapunzel konzerves csicseriborsó>> vásárlás
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál garam masala fűszerkeverék
- 2 ek tahini (szezámmagkrém) >> vásárlás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 2 bio citrom leve
- 2 dl olívaolaj
- 2 evőkanál víz
- ízlés szerint őrölt bors
- füstölt pirospaprika
elkészítés
- A csicseriborsót legalább egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük a levét és annyi vízzel tesszük fel főni, hogy épp ellepje, sóval és római köménnyel együtt kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
- A tűzről levéve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd az összes többi hozzávalóval együtt pépesre turmixoljuk.
- De készíthetjük konzerves csicseriborsóból is!
Öntsük le a levélt és turmixoljuk össze a többi hozzávalóval.Ha túl sűrű lenne az állaga, akkor némi vízzel krémes állagúra hígítjuk. - Tálaláskor egy tányérra halmozzuk. Olívaolajat csorgatunk rá és megszórjuk némi füstölt pirospaprikával.Fogyasszuk teljes kiőrlésű vagy
Korábbi cikkek