Hummusz recept

 In Receptek, Reggeli

Hummusz, csicseriborsókrém

elkészítés

  1. A csicseriborsót legalább egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük a levét és annyi vízzel tesszük fel főni, hogy épp ellepje, sóval és római köménnyel együtt kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  2. A tűzről levéve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd az összes többi hozzávalóval együtt pépesre turmixoljuk.
  3. De készíthetjük konzerves csicseriborsóból is!
    Öntsük le a levélt és turmixoljuk össze a többi hozzávalóval.Ha túl sűrű lenne az állaga, akkor némi vízzel krémes állagúra hígítjuk.
  4. Tálaláskor egy tányérra halmozzuk. Olívaolajat csorgatunk rá és megszórjuk némi füstölt pirospaprikával.Fogyasszuk teljes kiőrlésű vagy

    gluténmentes kenyérrel – recept itt

Korábbi cikkek

Egyetértesz? Más a véleményed? Szólj hozzá a témához!

0