Indiai fűszerkeverékes csirkemell sült édesburgonyával és céklával, rukkolás-avokádó salátával
A csirkét vágjuk fel kisebb darabokra és pácoljuk be indiai fűszerkeverékkel és egy kevés olajjal. Hagyjuk egy kicsit állni, majd süssük ki kúkuszolajban a csirkéket.
A zöldségeket (édesburgonyát és a céklát, de választhatunk más zöldséget is, mint például répát, sütőtököt, hagymát…) tisztítsuk meg és vágjuk fel kisebb darabokra. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, szórjuk meg zöldfűszerekkel és öntsük le egy kevés olívaolajjal. Majd 180 fokos sütőben süssük meg 25 perc alatt.
Amíg megsülnek a zöldségek készítsük el a salátát:
rukkolát, avokádót, paradicsomot, kaliforniai paprikát és uborkát tettem a salátába, sóztam, borsoztam és egy kevés citromlével és olívaolajjal locsoltak meg.